Mikko Dufva

Yritysten tekemä ennakointi

Mikko Dufva
Yritysten tekemä ennakointi

Onko ennakoinnilla vaikutusta yritysten kilpailukykyyn ja menestykseen? Miten arvioida yrityksen ennakointikyvykkyyttä? Miten havainnoida, aavistella ja tiedustella tulevaa? Mikko Dufva haastattelee René Rohrbeckiä hänen uraauurtavasta tutkimuksestaan yritysten tekemän ennakoinnin parissa. 

René Rohrbeck on strategian professori Aarhusin yliopistossa. Ennen professuuriaan hän työskenteli kuusi vuotta teollisuudessa, mm. Volkswagenilla innovaatiojohtamisen parissa ja Deutche Telekomilla ennakoinnin saralla.

Hän on tutkinut organisaatioiden ennakointikyvykkyyttä ja tulevaisuusorientoituneisuuden perusteita yli kymmenen vuoden ajan ja tehnyt yli 20 syventävää tapaustarkastelua ja kaksi laajaa arviointitutkimusta. Hän on kehittänyt yritysten tulevaisuusvarautuneisuutta mittaavan mallin, jota on sovellettu yli 400 yrityksen arviointiin.

Linkit: